MEER ZELFVERTROUWEN I MINDER PIEKEREN I MINDER TWIJFELEN I STERKER IN JE SCHOENEN STAAN
Blogs
Regelmatig schrijf ik een blog. Dit kan gaan over wie ik ben, wat ik doe, wat mijn visie is. Ook deel ik stukjes kennis over coaching, introversie, perfectionisme of zelfvertrouwen. Verder verwijs ik naar interessante links en artikelen. Leuk als je me hier regelmatig bezoekt. Heb je vragen over een onderwerp, neem gerust contact op. Kijk voor de contactgegevens op de contactpagina.
20 februari 2021
Wat doe ik als coach precies?
In een kennismakingsgesprek vraag ik altijd of degene die tegenover mij zit weet wat een coach precies doet. Regelmatig is het antwoord “nee”. Daarom leg ik graag uit wat coaching is en wat het vooral niet is. Lees het hier.
14 februari 2021
Introvert feestje
De carnavalstijd is weer aangebroken. Voor menigeen is de lockdown en de anderhalve meter samenleving nu extra zuur. Dit zou voor hen een tijd van feesten, verkleden, socializen en muziek moeten zijn.
Carnaval 2021 is voor mij, en veel introverten met mij, het meest fijne carnavalsfeestje tot nu toe. Lees hier waarom dat is.
18 januari 2021
Hoe je jouw emoties voor je kunt laten werken.
“Mijn gedachte over iets veranderen in een helpende of een situatie omdenken en het positieve ervan inzien. Ik weet dat ik dat meer kan doen. Maar als de situatie zich dan voordoet, word ik overvallen door mijn emoties en blokkeer ik. Dus hoe doe ik dat dan?”. Deze vraag stelde een coachee mij onlangs. Daar ga ik in deze blog op in.
19 december 2020
Dramadriehoek en winnaarsdriehoek: Welke rol(len) herken jij bij jezelf?
In een eerdere blog schreef ik over hoe je een betere communicatie en daarmee een betere samenwerking krijgt. Ik schreef over het je niet gehoord voelen, over “ja-maar”-en en over de ander vooral willen overtuigen. En ik gaf een advies hoe je vanuit verbinding kunt communiceren en daarmee beter kunt samenwerken.
Maar er is nog een andere manier om hiernaar te kijken, namelijk vanuit de dramadriehoek en winnaarsdriehoek. Dit model komt uit de Transactionele analyse: een therapie, persoonlijkheidstheorie, een communicatiemodel en een psychotherapeutische behandelmethode. In deze blog ga ik verder in op beide driehoeken.
21 november 2020
Welk persoonlijkheidstype heb jij?
Vraag je jezelf wel eens af waarom je doet wat je doet? Wie je nu eigenlijk bent?
Een manier om je persoonlijkheid inzichtelijk te krijgen is de Myers Briggs Type Indicator (MBTI). Het is een zelfevaluatietest gebaseerd op het gedachtegoed van Carl Jung. Het geeft je duidelijkheid in wat je sterke kanten en je uitdagingen zijn. Ook geeft het je meer inzicht in en begrip voor mensen met een andere persoonlijkheidstype. Lees hier meer.
19 oktober 2020
6 tips voor het zorgen voor je brein
In mijn vorige blog ging ik in op de vraag hoe je ervoor zorgt dat je de moed hebt om je angst te overwinnen. Het antwoord was: verander je mindset. Hoe je dat doet heb ik daarin beschreven.
Ook heb ik aangegeven dat een gezond brein een belangrijke voorwaarde is voor mentale veerkracht, het kunnen veranderen van je mindset. Maar hoe doe je dat nu, hoe zorg je goed voor je brein? In deze blog geef ik je 6 tips.
17 september 2020
Hoe overwin jij je angst?
In mijn vorige blog heb ik geschreven over het verschil tussen handelen vanuit angst of vanuit je kracht. Ik heb je laten zien dat een gevoel van opluchting, nadat je ergens uiteindelijk toch nee tegen hebt gezegd, niet hoeft te betekenen dat dit dus de juiste keuze is. Het fijne gevoel kan ook komen doordat het de angst is die letterlijk van je afglijdt.
Om te doen wat je écht wilt, heb je moed nodig. In deze blog ga ik in op de vraag hoe je ervoor zorgt dat je die moed hebt om je angst te overwinnen.
17 augustus 2020
Waardoor laat jij je leiden: je angst of je kracht?
Herken je dit? Je wordt gevraagd om iets te regelen of te organiseren. Je zegt ja, maar het voelt niet helemaal goed. Je staat er niet echt achter. Toch ga je ermee aan de slag.
Naar mate de tijd vordert, denk je: “Waarom doe ik dit eigenlijk? Wil ik dit wel? Kan ik dit wel?”. Het slechte gevoel neemt toe en uiteindelijk besluit je de opdracht terug te geven. Er valt een last van je schouders. Je bent trots op jezelf dat je de moed had om de opdracht terug te geven. Opgelucht en blij vertel je dit bij thuiskomst aan je partner. Deze reageert met een verbaasde blik: “Wat laf, zeg!”. Lees hier verder.
20 juli 2020
5 Kenmerken die je persoonlijkheid bepalen
Je hoort en leest veel over persoonlijkheidstypes introversie en extraversie en ook ik heb daar al het één en ander over geschreven. Maar wist je dat dit niet het enige aspect is wat je persoonlijkheid bepaalt? Zet twee overwegend introverte mensen naast elkaar en de verschillen zijn waarschijnlijk nog steeds erg groot. Lees hier waar hem dat nu in zit.
23 juni 2020
Hoe je constructief feedback geeft en ontvangt
Vind je het lastig om feedback te geven? Voel je je snel aangevallen als je feedback ontvangt?
In mijn vorige blog besprak ik de verschillende lagen waarop je kunt communiceren. In de communicatielaag "interactie" is het op een goede manier feedback geven en ontvangen een must. Lees hier hoe je dat op een juiste manier doet.
11 mei 2020
Welke communicatielagen gebruik jij?
Lijkt het soms alsof jij een hele andere taal spreekt dan je gesprekspartner? Zie je iets gebeuren in het gedrag van je gesprekspartner wat totaal niet aansluit bij wat jij zo goed uit hebt gelegd? Dan kan het zijn dat je op de verkeerde communicatielagen hebt gepraat. “Hoezo communicatielagen?”, zal je misschien denken. Dat leg ik in deze blog uit.
13 april 2020
Geloof jij dat je je gedrag kunt veranderen?
Ken je dit? Je hebt je voorgenomen je gedrag definitief te veranderen en voortaan anders om te gaan met een situatie. Je zult beslist je piekergedachtes gaan stoppen zodra ze de kop op steken. Je gaat je zeker vanaf nu niets meer aantrekken van wat een ander van je vindt of denkt. En op het moment dat die situatie zich dan weer voordoet, betrap je jezelf erop dat je toch weer piekert, twijfelt en onzeker wordt. Je kunt jezelf wel voor de kop slaan. Waarom lukt het je toch niet?
Lees hier waarom het zo moeilijk is om je gedrag te veranderen en wat wel helpt.
16 maart 2020
Breintraining: 4 dingen die je kunt ontwikkelen voor een gezonder brein en groter geluk.
Deze week is de “Brain Awareness week”. Dan wordt internationaal aandacht gegeven aan de hersenen. Hoe werken zij? Hoe worden ze ziek? Wat is het belang van de neurowetenschappen voor mens en maatschappij?
Nu vanwege het Coronavirus veel bijeenkomsten hiervoor worden afgelast, denk ik dat het goed is om hier online extra aandacht aan te besteden. Dat doe ik in deze blog over breintraining, geïnspireerd op de theatervoorstelling Mindgym van Wouter de Jong.
25 februari 2020
Je stemmetjes: waar zitten ze bij jou in de bus?
Continue hebben we stemmetjes in ons hoofd. Vaak laten we ons leiden door zo'n gedachte. We identificeren ons ermee.
Je kunt al jouw stemmetjes zien als je subpersonen, je verschillende ikken. Ze zitten allemaal continue bij jou in de bus.
Lees hier hoe je deze ikken kunt managen en voor je laat werken.
6 februari 2020
Hoe je ervoor zorgt dat jullie elkaar wel begrijpen: 4 communicatiestijlen
Verbaas jij je wel eens over hoe je collega reageert? Lijkt het soms of jullie écht op een heel andere golflengte zitten en langs elkaar heen praten? Dan hanteren jullie waarschijnlijk een verschillende stijl van communiceren. Maar hoe zorg je er dan voor dat jullie elkaar wel begrijpen? Vind het antwoord in deze blog.
9 januari 2020
Hoe je zorgt voor een betere communicatie en samenwerking
Heb je wel eens een groep impala’s of flamingo’s geobserveerd? En zag je toen dat de kopjes soms synchroon heen en weer bewogen? Dit is een effectieve manier van communiceren in de dierenwereld. Zo waarschuwen ze elkaar bijvoorbeeld bij gevaar of kunnen ze de juiste partner vinden. Een mooie manier van samenwerking. Zouden we hier als mensen wat van kunnen opsteken? Lees het hier.
22 december 2019
Hoe je jezelf trouw kunt blijven....
Ben je iemand die graag klaar staat voor anderen? Vind je het belangrijk wat anderen van je denken en heb je je voelsprieten vaak naar je omgeving uit staan? Dan is het extra belangrijk om ook stil te staan bij wat je zelf belangrijk vindt, bij jouw normen en waarden. Maar hoe doe je dat? Hoe kun je jezelf trouw blijven in alle omstandigheden zonder egoïstisch voor je omgeving te worden? Lees het hier.
14 december 2019
Die stemmetjes in je hoofd? Rustig, het is je ego maar!
Denk jij vaak aan iets wat in het verleden is gebeurd? Maak je je zorgen over morgen? Of kun je goed in het nu leven?
Als mens hebben wij allemaal te maken met onze gedachten, verschillende stemmetjes in ons hoofd. Stemmetjes die zeggen dat je eigenlijk iets wel zou willen of moeten, de drijvende stemmetjes. En de terughoudende stemmetjes, die je daarin vervolgens weer tegenhouden. Twee soorten stemmetjes die constant met elkaar in gevecht zijn. We kunnen telkens weer kiezen welk stemmetje we willen volgen. Maar hoe maak je nu steeds die keuze? Lees het
hier.
19 november 2019
GROW!
Een praktisch stappenplan voor groei
Zit je in een situatie die niet fijn is? Zou je dat willen veranderen maar weet je niet goed hoe? Of kun je geen keuze maken en blijf je er wat in hangen? Dan is het belangrijk om stapsgewijs in kaart te brengen wat je precies wilt en welke acties je daarvoor moet ondernemen.
Hier vind je het GROW-model, een eenvoudig stappenplan dat je toe kunt passen.11 november 2019
De voordelen van imperfectie
Vaak hebben we het idee niet goed genoeg te zijn. We gaan dan pleasen, presteren of perfectioneren. Dit alles om maar te kunnen voldoen aan de verwachting van anderen. We leven dan niet vanuit ons zelf. Het gevolg hiervan is uitputting.
Brené Brown legt in deze video uit wat belangrijk is om dit om te kunnen keren. Haar advies: kies voor ongemak in plaats van ergernis. Heb de moed om imperfect en kwetsbaar te zijn en grenzen te stellen. Geloven dat je genoeg bent begint met “Genoeg!”.
28 oktober 2019
Wat is jouw uitdaging?
Een paar weken geleden ontving ik een jonge vrouw in mijn praktijk met een vooral introverte persoonlijkheid. Op haar werk kreeg ze regelmatig de opmerking dat ze wel eens wat assertiever en wat zichtbaarder mocht zijn. Ze wist dat ze bescheiden en rustig was, maar bij het idee dat ze assertief en zichtbaar moest zijn, liepen de rillingen over haar rug. Ze kon en wilde toch echt geen arrogante tante worden.
Na haar gerust te hebben gesteld dat dit niet nodig is, zijn we aan de slag gegaan met haar kwaliteiten en uitdagingen. We hebben dit gedaan aan de hand van de kernkwadrant. Hoe dit werkt, leg ik hier uit.
10 oktober 2019
Wat er gebeurt in je hersenen als je muziek luistert
Als je een introverte persoonlijkheid hebt, heb je een rijk innerlijk gevoelsleven. Waarschijnlijk luister je dan graag naar muziek en misschien máák je zelfs muziek. Muziek luisteren, en muziek maken nog meer, heeft een positief effect op de hersenen.
Vandaag, op de Internationale Dag van de Mentale Gezondheid, deel ik graag dit filmpje met je. Hierin legt Erik Scherder uit wat muziek luisteren en maken doet in je hersenen. Het filmpje duurt een kleine 17 minuten. Is dit te lang? Lees hier dan verder voor een korte samenvatting.25 september 2019
Jong en vitaal, hoe zorg je ervoor dat je dat blijft?
De meeste mensen weten inmiddels wel dat een gezonde leefstijl bijdraagt aan gezond oud worden. Maar wist je ook dat mensen die positief denken gemiddeld 10 jaar langer leven? Vandaag is het Nationale Vitaliteitsdag, een mooie dag om hier eens dieper op in te gaan. Lees hier meer over het belang van het reguleren van je basisemoties en krijg 9 tips om jong en vitaal te blijven.
14 september 2019
Heb jij een statische mindset of een groeimindset?
Wat zeg jij vaak tegen jezelf als het moeilijk wordt en je last hebt van een situatie? Zo ben ik nu eenmaal, dat hoort nu eenmaal bij mij? Of zie je het als iets om van te leren en ben je nieuwsgierig hoe je het anders aan kan pakken?Hoe je hierover denkt, heeft alles te maken met in hoeverre je een fixed (statische) mindset hebt en in hoeverre je een growth mindset (groeimindset) hebt. Én in hoeverre je gelooft dat je dit kunt veranderen. Lees hier meer over de statische en groeimindset en hoe de werking van ons brein ons kan helpen je mindset te veranderen.
12 augustus 2019
Hoe je de voordelen van middelste kind zijn in kunt zetten
Ben jij iemand die moeilijk nee kan zeggen? Heb jij een hekel aan conflicten? Ben je meer gericht op wat de ander wil dan wat je zelf wilt? Dan ben je misschien wel een middelste kind. Wil je weten hoe je het middelste-kind-zijn in je voordeel kunt laten werken? Lees het hier.
1 augustus 2019
Hoe je als perfectionist kunt leven vanuit echtheid, zoals je bent
Ben je een perfectionist? Wil je weten hoe je meer vanuit echtheid kunt leven, gewoon zoals je bent? Lees hier meer over perfectionisme en tien tips om dit te begrenzen en als je kwaliteit in te zetten.
11 juli 2019
Hoe je je als introvert staande houdt in een extraverte maatschappij
Wist je dat een groot deel van de wereldbevolking een introverte persoonlijkheid heeft? Hier vind je een artikel over hoe je je met introversie in deze extraverte maatschappij staande kunt houden.
20 juni 2019
6 Tips voor meer rust (in je hoofd)
Heb je dat ook wel eens? Dat je zoveel moet van jezelf? Dat je zoveel wilt en leuk vindt? Vervolgens raak je steeds meer in je hoofd en verder verwijderd van jezelf. In deze blog geef ik je 6 tips voor meer rust (in je hoofd).
27 mei 2019
Wat zeg jij tegen jezelf?
Onlangs zag ik een reclamefilmpje voorbij komen van Dove. Het gaat over de stemmetjes die we vaak in ons hoofd hebben. Onze stemmetjes, die als innerlijke criticus, niet zulke aardige dingen tegen ons zeggen.
Lees hier meer over de inhoud en conclusie en bekijk de video.
5 mei 2019
Hoe je jezelf vrij voelt…..
Bevrijdingsdag: de dag waarop wij elk jaar herdenken en vieren dat wij in 1945 bevrijd zijn door de geallieerden. Vrijheid is een groot goed, maar niet vanzelfsprekend. Elk jaar hoor of lees ik verhalen van mensen die gevangen zijn genomen of anderen hebben geholpen bij hun veiligheid door een schuilplaats te bieden.
Wil je weten wat deze overlevingsverhalen vaak gemeen hebben en hoe jij jezelf ook vrij kunt voelen? Lees het hier.1 april 2019
Welke "haaien" zie jij op de weg?
Vorig jaar mei kwam mijn partner thuis en zei: “Er wordt een reis naar Belize georganiseerd en we kunnen mee!” Nu heb ik, als ik het woord “reizen” hoor, direct de neiging om “jaaa!” te roepen. Zeker naar een ver oord als Belize .
25 maart 2019
HOU OP!
Heb je last van twijfels? Word je gek van je angsten en gepieker? Ben je helemaal klaar met je grenzeloze eetgedrag?
Lees hier verder voor een oplossing.
8 maart 2019
Wil je meer zelfvertrouwen op je werk?
Vandaag is het Internationale Vrouwendag. Een dag om even stil te staan bij de gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen. Wat mooi dat wij dit in Nederland kennen, in tegenstelling tot een aantal andere landen. Maar dit betekent niet dat mannen en vrouwen ook gelijk zijn. Lees hier meer over verschillen tussen mannen en vrouwen in relatie tot werk.
1 maart 2019
Welk compliment heb jij vandaag gegeven?
Vraag jij je ook wel eens af waarom de nadruk toch zo vaak ligt op wat níet goed gaat? Waarom alles altijd beter en anders moet?
Natuurlijk is het goed om zaken die niet goed gaan te verbeteren. Maar wij zijn geneigd om voorál te zien wat niet goed (genoeg) gaat. Ons brein is namelijk negatief ingesteld, vooral gericht op het tijdig signaleren van gevaar. Dat is het negatieve nieuws. Nieuwsgierig naar het positieve nieuws? Lees dat hier.
18 februari 2019
Hoe kom jij uit je dip?
Geniet jij ook zo van de eerste zonnestralen? Van de eerste krokussen en narcisjes? Ik vind het heerlijk, je ruikt dat de lente in de lucht hangt.
Alweer een aantal jaren geleden was dat anders. Lees hier verder.9 februari 2019
Ik pieker over waarom ik toch zoveel pieker
“Kan ik het wel? Doe ik het wel allemaal goed genoeg? Wat denken ze wel niet van me? Als ik het maar niet voor anderen verpest.”
Zomaar wat gedachtes en twijfels van coachees die langskomen tijdens mijn sessies met hen. Lees hier verder.26 januari 2019
Stress? Blue Monday? Het is maar hoe je erover denkt.
Nou, dat hebben we weer gehad hoor! Blue Monday. Van alleen het erover lezen en horen zou je al gedeprimeerd worden. Begrijp me niet verkeerd: het is goed om taboes te doorbreken. Om aandacht te geven aan depressies en mensen te steunen die hieraan lijden. Maar ik vind het een erg slecht idee om deze dag in z’n algemeenheid te benadrukken als de meest deprimerende dag van het jaar. In deze blog leg ik uit waarom, maar maak hiervoor eerst een koppeling met stress.
7 januari 2019
Hoe voorkom je dat je goede voornemens onder een laag stof verdwijnen?
Begin januari 2019: nu is de tijd voor veel mensen om hun goede voornemens tot uitvoering te brengen. Helaas komen velen van ons er vaak nog in de eerste maand van het jaar achter, dat het wéér niet is gelukt. Hoe zorg je er nu voor dat je in 2019 ook echt eens je doel behaalt? Ik geef je 5 tips die je helpen te voorkomen dat je je voornemens volgend jaar niet opnieuw hoeft af te stoffen.
3 december 2018
Succesvol of waardevol, waarvoor kies jij?
Toen ik van school kwam, wilde ik een beroep waarin ik mensen van dienst kon zijn. Ik kwam terecht in het bankwezen. (...............). Het was (meestal) leuk en heel interessant om de verscheidenheid aan verhalen van mensen te horen en erachter te komen wat voor hen belangrijk was. En ook waar ze slapeloze nachten van konden krijgen. Dan kon ik écht een passend financieel advies geven. Een plan wat écht paste bij degene die tegenover me zat.
Tot het moment dat....Lees hier verder.11 november 2018
Van een terneergeslagen naar een stralende jonge vrouw.
Ze kwam binnen. Haar hoofd was wat naar beneden gebogen en ze gaf me een zachte handdruk. Mijn aanbod om iets voor haar te drinken in te schenken, sloeg ze af. Op mijn vraag waar ik haar mee kon helpen, begon ze te vertellen. Lees hier verder.
25 oktober 2018
Ego of Ware ik, van waaruit handel jij?
Ken je dat? Iemand maakt een opmerking en je voelt een steek in je buik. Vanuit je emotie, bijvoorbeeld een angst, reageer je stante pede. Je gekozen woorden zijn niet bepaald tactvol en je denkt vervolgens: “Aj, niet handig, had ik maar eerst even tot 10 geteld”. Kun je leren om niet vanuit je 1e emotie te reageren en zo ja, hoe dan? Lees hier verder.8 oktober 2018
Welk boek heeft jou het meest geïnspireerd?
In mijn vorige blog haalde ik een voorbeeld aan uit het boek van Stephen Covey: de 7 eigenschappen van effectief leiderschap. Dit boek is voor mij heel inspirerend en heeft bijgedragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Lees hier verder.20 september 2018
Hoe blijf jij in verbinding?
Een aantal jaren geleden las ik het boek van Stephen Covey:
de 7 eigenschappen van effectief leiderschap. Hierin werd een voorbeeld gegeven over hoe mensen vanuit hun eigen perspectief redeneren. Als vader wilde douchen, stond de douchekop te laag. Als zoontje wilde douchen stond de douchekop te hoog. Vader vroeg aan zoontje om, als hij klaar was met douchen, de douchekop weer op de “normale” hoogte terug te zetten. Hierop zei zoontje: “Dat is goed,als jij de douchekop na het douchen ook weer op de “normale” hoogte zet”. Lees hier verder.
6 augustus 2018
Hoe hoog leg jij je lat?
Wat moet jij van jezelf? En hoever ga je daarin? Waar ligt jouw grens? Eerder schreef ik over je angst overwinnen en de moed hebben om te doen wat je écht wilt. Maar er zijn natuurlijk wel grenzen. Tijdens onze vakantie in Noorwegen ben ik de mijne nogal tegengekomen .....Lees hier wat er gebeurde.
17 mei 2018
Wat is jouw kleur?
Vorige week werd mij gevraagd wat mijn logo betekende. Waarom had ik hiervoor gekozen? Welke betekenis zit hierin? Daar wil ik graag het één en ander over zeggen. Lees hier verder.
19 april 2018
Hoe overwin jij jezelf?
Afgelopen week hebben mijn partner Sander en ik genoten van een weekje Malta. Wat een prachtig eiland! Vol van historische gebeurtenissen.
Een tijdje is Malta onder Brits bewind geweest. Er wordt dan ook links gereden en het stuur zit in de auto’s aan de rechterkant. Zo ook in onze huurauto. Meestal rijdt Sander ons in de vakantie overal heen en zit ik er heerlijk in mijn comfortzone naast. Het huurcontract stond nu echter op mijn naam en ik mocht ons deze vakantie dus overal heen chaufferen. Pfff, nou, dat was wel even slikken. Lees hier verder.
5 april 2018
Wat wilde jij later worden?
Zoals de meesten die mij een beetje kennen inmiddels wel weten, hou ik ervan om met mensen te werken. Dit doe ik inmiddels zo’n 28 jaar in verschillende banen.
Communicatie met mensen heeft me altijd geïntrigeerd. Als kind wilde ik..........(lees hier verder).
6 maart 2018
Reis mee met Sanne - niveau 5 en 6
In de afgelopen weken hebben we gezien hoe Sanne omging met haar strubbelingen als financieel adviseur. Afhankelijk van het niveau waar haar probleem zat, pakte ze deze aan door respectievelijk haar omgeving te veranderen, haar gedrag te veranderen, nieuwe vaardigheden aan te leren en haar overtuigingen te veranderen. In deze laatste blog over de piramide van Bateson & Dilts de diepst liggende (en dus het aller moeilijkst te veranderen) niveaus “identiteit”en “missie”. Lees hier verder.
26 februari 2018
Reis mee met Sanne - niveau 3 en 4
De vorige keer hebben we meegereisd met Sanne. We hebben gezien hoe zij door haar omgeving te veranderen weer lekker in haar vel kwam. Ook hebben we gezien wat het veranderen van gedrag kan betekenen. Deze keer lees je meer over haar verandering op het niveau van “vaardigheden”en “overtuigingen”. Lees hier verder.
19 februari 2018
Reis mee met Sanne - niveau 1 en 2
Na een ietwat theoretische blog over de logische niveaus van Bateson & Dilts nu weer eentje van de praktijk. Want hoe pas je dat nou concreet toe? In de komende 3 blogs zal ik elke keer 2 niveaus uitwerken. Dit doe ik aan de hand van personage Sanne. Deze keer de “omgeving” en “gedrag”. Lees hier verder.
7 februari 2018
Waar zit ie bij jou?
Ken je dat? Je merkt dat je in de omgang met anderen je snel onzeker voelt. In een discussie weten ze hun mening zo goed te verwoorden. Ze komen erg zeker over en lijken echt de expert. Wat heb jij dan nog toe te voegen? En als je al wat wilt zeggen, is dat dan niet een erg domme opmerking? Je voelt je hier niet prettig bij. Je wilt ook gezien worden en toegevoegde waarde hebben. Maar hoe?.......(lees hier verder).
22 januari 2018
Ik moet je iets bekennen……..
Zoals je misschien al gelezen hebt, ben ik coach met als specialisatie zelfvertrouwen en gezonde voeding. Ik zou het dus moeten weten, zeg maar.
Maar ik moet je iets bekennen:.........(lees hier verder).
8 januari 2018
Waarom ik doe wat ik doe?
Veel mensen reageren verrast als ik zeg dat ik coach ben geworden. Mijn eerste blog is daarom een mooie gelegenheid om dit toe te lichten.
Ik heb voor het coachvak gekozen omdat ik zelf als klant heb ervaren wat dit voor je kan betekenen. Je krijgt............(lees hier verder).