3 december 2018

Succesvol of waardevol, waarvoor kies jij?

Toen ik van school kwam, wilde ik een beroep waarin ik mensen van dienst kon zijn. Ik kwam terecht in het bankwezen. Na een aantal jaren werd ik adviseur particuliere relaties. Dit betekende dat ik gesprekken voerde met (potentiële) klanten over alle bankzaken, van spaarrekening tot belegging en van hypotheek tot verzekering. Het was (meestal) leuk en heel interessant om de verscheidenheid aan verhalen van mensen te horen en erachter te komen wat voor hen belangrijk was. En ook waar ze slapeloze nachten van konden krijgen. Dan kon ik écht een passend financieel advies geven. Een plan wat écht paste bij degene die tegenover me zat.

Tot het moment dat de bankwereld harder en commerciëler werd, vond ik het leuk. Vanaf het moment dat het ging om prestaties, om het “turven”, om de kwantiteit boven de kwaliteit, om de hoeveelheid in plaats van de mens bij mij aan tafel, om succesvol zijn in plaats van waardevol zijn, voelde ik me er niet meer happy. Dit paste niet meer bij wat ík belangrijk vind. Dit paste niet meer bij waar ik me prettig bij voel.

Van de bankwereld heb ik jaren geleden afscheid genomen, mijn huidige beroepen heb ik gekozen passend bij mijn waarden: rechtvaardigheid, gelijkwaardigheid en eerlijkheid. Ik wil proberen een waardevol mens te zijn in plaats van een succesvol mens te zijn. En jij, waarvoor kies jij?

waardevol

        Coachingpraktijk Monique