17 mei 2018

Wat is jouw kleur?

Vorige week werd mij gevraagd wat mijn logo betekende. Waarom had ik hiervoor gekozen? Welke betekenis zit hierin? Daar wil ik graag het één en ander over zeggen.

Zoals je misschien al eerder in mijn blog hebt gelezen, heb ik zelf een coach gehad, nadat ik uitviel vanwege een burn-out. Ik heb dus ervaren wat het je laten coachen voor je kan betekenen. In moeilijke situaties maak ik nu bewuste keuzes. Ik kan beter mijn rust bewaren en dichter bij mezelf blijven. Daardoor leef ik meer vanuit mijn hart en voel ik meer vrijheid en rust.

Mijn logo beeldt dit uit: in de rode vorm zie ik een hart (leven vanuit je hart, bij jezelf blijven). De rode kleur staat voor warmte en passie. In de groene vorm zie ik vleugels (vrij zijn in wie je bent, vrij bewegen). De groene kleuren staan voor rust. Het totaal vormt een vlinder die in vrijheid vliegt.

Het sterretje bovenin staat voor schijnen, schitteren. Als je leeft naar je hart, naar wie je bent, sprankel je vanzelf. Het sterretje staat minder opvallend en vertegenwoordigt zo mijn bescheidenheid. Sommigen denken er anders over, maar in de kern vind ik dit een kwaliteit. Om deze kwaliteit staat de naam van mijn praktijk ook in kleinere letters. De eerste letter van beide woorden zijn wel groot en wat dikker. Dat is om de balans te houden tussen bescheidenheid en aanwezig zijn. Want als het nodig is, treed ik naar voren. Dan laat ik mezelf zien met dat wat de situatie op dat moment nodig heeft.

En nu aan jou de vraag: welke kleur en vorm passen bij jou? (en hiervoor hoef je geen eigen bedrijf of logo te hebben 😉 ).

Vrijheid

        Coachingpraktijk Monique