9 februari 2019

Ik pieker over waarom ik toch zoveel pieker 

“Kan ik het wel? Doe ik het wel allemaal goed genoeg? Wat denken ze wel niet van me? Als ik het maar niet voor anderen verpest.”

Zomaar wat gedachtes en twijfels van coachees die langskomen tijdens mijn sessies met hen. Met uiteindelijk als gevolg slecht slapen, met buikpijn de dag beginnen en/of iets juist verprutsen door de angst. En als klap op de vuurpijl het zichzelf kwalijk nemen en piekeren over waarom zij zoveel piekeren.

Is dit herkenbaar? Voel je hoeveel energie dit kost, alleen al door dit te lezen?

Hoe zou het zijn als je dit soort gedachtes kunt stoppen? Als je positiever kunt denken en dingen beter kunt accepteren? Hoe zou het zijn als je je relaxter en vrolijker voelt?

Door veel vragen te stellen en dit te ondersteunen met coachingsmethodieken, zie ik dat mijn coachees zelf tot antwoorden komen en beter met onzekerheden en piekergedachtes om kunnen gaan. En dat, waar de coachee geen invloed op heeft, makkelijker los kan laten. Met als gevolg dat ze energieker en meer ontspannen zijn en tevreden over hun prestaties.

Wil je dit ook? Neem dan contact met me op, ik help je er graag bij.

pieker

        Coachingpraktijk Monique