Wat wil ik later worden

17 september 2023

Wat wil ik later worden? 

Wat wil ik later worden? Dit is de vraag waar ik op de basisschool al over droomde. Mijn droom wisselde nogal eens, maar de enige constante was toch wel de communicatie met mensen.

Ik hou ervan, werken met mensen! Dit doe ik inmiddels 34 jaar in verschillende banen. Zo heb ik bij een bank gewerkt als adviseur particuliere relaties, heb ik mensen begeleid naar een gezond gewicht in mijn eigen afslankstudio en heb ik inwoners geadviseerd en ondersteund bij hun zelfredzaamheid in de maatschappij. En op dit moment coach ik, naast mijn werk als intern kwaliteitscoach bij gemeenten, vrouwen naar meer zelfvertrouwen en innerlijke rust. 

Maar niet alleen in het werk wil ik met mensen praten. Mijn vakanties breng ik graag door in verre oorden. In mijn favoriete landen kom ik tot rust in de natuur én ontdek ik graag andere culturen. Hoe mensen denken en hoe ze omgaan met dingen die op hun pad komen, vind ik heel interessant.

Persoonlijke communicatie met mensen heeft me altijd geïntrigeerd. Als kind wilde ik graag kapster worden. Later veranderde dat in apothekersassistente, waarna ik vervolgens als reisbegeleidster de wereld rond wilde. Daarna wilde ik ergens aan een balie werken. Of dat nu in een bankkantoor was, in een makelaarskantoor of als receptionist bij een bouwbedrijf, dat maakte me niet heel veel uit. Als ik maar klanten te woord kon staan en verder kon helpen.

Als mijn coachees erg zoekende zijn en niet goed weten wat voor baan ze willen, help ik ze om even terug te gaan naar hun kind-zijn. Want wat je vroeger als kind wilde worden, kan heel veel zeggen over waar jouw passie ligt en waarvoor je in de wieg bent gelegd. Als kind waren we namelijk nog niet zo beïnvloed. We waren meer authentiek, meer "puur natuur". 

Dus ben jij zoekende, dan is het goed om terug te gaan naar jouw kinderjaren. Vind je dat lastig? Neem gerust contact met me op. Ik gebruik visualisaties en stel rake vragen. Hiermee kom je makkelijker bij je gevoel en kun je keuzes maken die echt bij jou passen.  

Wat wil(de) jij later worden? En waar ligt dan jouw passie?

        Coachingpraktijk Monique