20 juni 2019

6 Tips voor meer rust (in je hoofd)

Heb je dat ook wel eens? Dat je zoveel moet van jezelf? Dat je zoveel wilt en leuk vindt? Vervolgens raak je steeds meer in je hoofd en verder verwijderd van jezelf.

De afgelopen tijd had ik zo’n periode. Ik was op z’n zachtst gezegd niet in m’n hum. Ik moest van alles en wilde teveel.

Als coach weet ik dat het belangrijk is om zelf toe te passen wat ik aan anderen overbreng. Een positieve mindset, niet invullen voor een ander, niet oordelen, goed voor jezelf zorgen en op tijd rust nemen, beseffen dat je een keuze hebt in wat je denkt en daarmee je gevoel beïnvloeden, etc. Practice what you preach! Over het algemeen lukt me dit aardig. Maar af en toe….

Ik weet ook dat ik een keuze heb. Ik wil me niet zo voelen en kan dit beïnvloeden. En dat heb ik gedaan. Ik deel graag mijn tips met je.

  1. Besef dat je een keuze hebt in je gedachtes en daarmee je gevoel. Zeg dit tegen jezelf.
  2. ​Besef vervolgens dat je ook “maar” een mens bent met al je kwaliteiten en imperfecties, die…. Maak deze zin af,       voel het, accepteer dit.
  3. ​Richt je op de dingen die je goed kan en op alles wat wel goed gaat. Schrijf ze desnoods op.
  4. ​Maak afspraken met jezelf over wat je wel en niet meer doet. Communiceer dat met je omgeving.
  5. ​Maak een wandeling in de natuur en focus op wat je ziet en hoort. Een mooie rode avondlucht, de groene uiterwaarden, een lage mist over de akkers, een fleurige boomgaard, tjilpende vogels, tjirpende krekels etc. Geniet hiervan!
  6. Doe een mindfulness-oefening. Weet je niet hoe? Er zijn genoeg (gratis) apps in de Store van je telefoon.

Wedden dat je rustig wordt en weer weet waar je voor staat?

veel in hoofd

        Coachingpraktijk Monique