11 november 2018

Van een terneergeslagen naar een stralende jonge vrouw

Ze kwam binnen. Haar hoofd was wat naar beneden gebogen en ze gaf me een zachte handdruk. Mijn aanbod om iets voor haar te drinken in te schenken, sloeg ze af. Op mijn vraag waar ik haar mee kon helpen, begon ze te vertellen.

Ze had een flinke burnout en liep vast op haar werk. Ze had het gevoel dat anderen alles beter wisten, of het in elk geval beter konden verwoorden. Ze hield zich daarom vaak stil. Al snel kwamen de tranen. Ik bood haar de doos met tissues aan en na een korte pauze ging ze verder.

Na anderhalf uur rondden we de sessie af. Verdrietig maar ook enigszins opgelucht dat ze haar verhaal had gedaan, maakten we een afspraak voor de week erna.

In de sessies die volgden, hebben we gewerkt aan haar zelfvertrouwen en het omgaan met haar introversie. Langzaam maar zeker voelde ze zich steeds wat beter.

Aan het einde van de 5e en laatste sessie vroeg ik haar weer eens hoe het nu met haar ging. Ze vertelde dat ze af en toe nog een terugval had, maar dat deze dan korter en minder heftig was. Ze begon te stralen en zei: “Als ik een paar jaar geleden had geweten wat ik nu wist, dan was het nooit zover gekomen.” We namen afscheid en ze liep met een rechte rug de deur uit. Van een terneergeslagen naar een stralende jonge vrouw. En dat in 5 sessies! Nu ben ik blij en trots, dit is waar ik voor coach 😃.

Wil jij werken aan je zelfvertrouwen? Ben je introvert en wil je leren gebruik te maken van de positieve kanten hiervan? Neem dan contact met me op, ik help je er graag bij.
Stralen

        Coachingpraktijk Monique