8 januari 2018

Waarom ik doe wat ik doe?

Veel mensen reageren verrast als ik zeg dat ik coach ben geworden. Mijn eerste blog is daarom een mooie gelegenheid om dit toe te lichten.

Ik heb voor het coachvak gekozen omdat ik zelf als klant heb ervaren wat dit voor je kan betekenen. Je krijgt praktische handvatten, waarmee je beter op jezelf leert te vertrouwen. Twijfel en piekergedachtes kun je makkelijker loslaten. Je leert voelen wanneer je in je kracht staat en zult ervaren dat je tot veel meer in staat bent dan jezelf ooit voor mogelijk hield. Je kunt écht je eigen geluk vergroten, het begint écht bij jezelf.

In mijn loopbaan heb ik verschillende dingen gedaan. Het verder helpen van anderen was altijd mijn drijfveer. Ik heb 13 jaar klanten geadviseerd bij financiële vraagstukken, ik heb 6 jaar lang mensen begeleid bij gezond eten en bewegen in mijn eigen Bodystyling-studio en inmiddels ruim 7 jaar werk ik in gemeenteland binnen het sociaal domein.

In al die jaren heb ik gezien waar mensen van droomden, waar ze vonkjes van in hun ogen kregen. Ik zag ook waar ze zoal mee konden worstelen, wat hen tegen hield om hun doelen te bereiken.

Bij het willen helpen van anderen bleek ik mezelf door de jaren heen vergeten te zijn en een burn-out volgde. Toen ben ik met een coach in aanraking gekomen. En dat bracht de ommekeer in hoe ik tegen situaties aan kijk en hiermee om ga. Ik leerde niet langer “trucjes” die niet bij mij pasten, maar leerde op een juiste manier te handelen, waarbij ik dichter bij mezelf kon blijven. Ik handel nu altijd op een manier die bij míj past. En ik voel me er veel gelukkiger bij!

Lukt het jou niet om je doelen te bereiken? Of heb je het gevoel dat je dingen doet die niet stroken met wie je bent of wat je wilt? Aarzel dan niet en neem contact met me op.

Monique


        Coachingpraktijk Monique