3 maart 2019

Introverte feestjes 

De carnavalstijd is weer aangebroken. Voor menigeen is dit een tijd van feesten, verkleden, socializen en muziek.

Nu vind ik het meer een feestje als ik met een goed boek languit op de bank lig of de rust in de natuur kan opzoeken 😎 . O, ik ben niet vies van een glaasje wijn hoor, en muziek kan ik heerlijk in opgaan. Ook ík vind het fijn om op z’n tijd mensen om me heen te hebben. Maar om nu zo’n drukte op te zoeken in kledij die van mij iets of iemand anders moet maken……nee, da’s niet mijn ding. Ik ben nu eenmaal meer van het introverte soort.

Een introvert laadt z’n batterij op door alleen te zijn en de rust op te zoeken. Een extravert daarentegen krijgt energie van het zich tussen andere mensen bewegen. Helaas begrijpen beide types elkaar soms verkeerd. Zo wordt een introvert wel eens saai, verlegen en té serieus genoemd. En een extravert luidruchtig en dominant.

Het één is echter niet beter dan het andere. Introvert of extravert zijn is niet iets wat je moet fiksen of genezen. Beide persoonlijkheden hebben hun eigen kwaliteiten.

Dus: laat je niets aanpraten en vier je eigen feestje!

Wil je beter om leren gaan met je introversie? Neem contact met me op, ik help je er graag bij.

introvert

        Coachingpraktijk Monique